had-ik-dat-geweten

Briefing

SD Worx helpt bedrijven met hun loonadministratie en HR-beleid. Naar aanleiding van zijn vernieuwde businessstrategie wilde SD Worx verder bouwen aan zijn naamsbekendheid en imago en tegelijk ook op een klantgerichte manier inzetten op de kwaliteit van binnenkomende leads.

Strategie

Om de interessesignalen van potentiële klanten binnen te halen was inbound marketing hét antwoord op het vraagstuk van SD Worx. Om de mogelijkheden van deze manier van werken te leren kennen, zette het bedrijf een traject op voor twee specifieke doelgroepen: voor kmo’s (voor de activiteiten als sociaal secretariaat) en voor HR-beslissingsnemers van HR-mature bedrijven (voor een innoverend product dat tegemoetkomt aan de vraag tot flexibele verloning). Het werkte daarvoor met buyer persona’s en hun customer journey.

Uitwerking

SD Worx koos, samen met bureau BBDO, voor een contentmarketingcampagne (die campagne liep van februari tot juni 2016). ‘Had ik dat geweten?’ speelt in op een frustratie die er soms heerst bij klanten van de HR-specialist wanneer ze onvoldoende de mogelijkheden en producten van SD Worx kennen. De campagne bestond uit radio, print, online en DM en leidde naar een online platform waar klanten en prospecten antwoorden op hun vragen krijgen. In totaal waren er zo’n veertig artikels en een aantal checklists, webinars, e-books en tests. SD Worx zet zich zo als een expert in de markt. ‘Als ze op de site waren, werd geïnteresseerden snel gevraagd om zich te registreren’, zegt Franky Willekens, head of content marketing bij BBDO. ‘Zo werden ze een lead. Op basis van hun gedrag (bijvoorbeeld hoeveel artikels ze lazen) en hun profiel kregen de leads vervolgens een score. Het salesteam contacteerde vervolgens de prospecten met de hoogste score.’ SD Worx koos als centraal platform voor Hubspot. In die tool vonden de activiteiten plaats: artikels ingeven, landing pages maken, call-to-actions definiëren, flows bepalen en data vergaren.

Resultaten

Franky Willekens: ‘Zo’n 10 procent van de bezoekers op de site liet gegevens na. Bepaalde marketing qualified leads werden verder gemonitord en bouwden hun score op naargelang de acties die ze ondernamen. Vanaf een vooraf gedefinieerde totaalscore werden het sales ready leads.’ Dat aantal steeg stelselmatig door het optimaliseren van de content en kanalenmix tijdens de campagne: van 6 procent ging het naar 10 procent. Met iets minder dan de helft kon op korte termijn een gericht commercieel vervolggesprek gepland worden met een goed geïnformeerde prospect. Dat kwam dus neer op een op de tweehonderd websitebezoekers.
SD