workshop-dmi-2Een boek schrijven is leuk. Ermee aan de slag gaan en de kneepjes van content marketing uit de doeken doen is heerlijk. Daarom gingen we op vraag van het DM Institute een dag aan de slag met een groep gemotiveerde marketeers.

Op vrijdag 17 februari verzamelden zestig marketeers op de bovenverdieping van Het Communicatiehuis in Gent om een antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoe pak je content marketing beter aan’. Met de vier auteurs achter ‘Van marketeer tot uitgever’ gaven we uitleg over content strategie, het maken en verspreiden van content en het werken met KPI’s.

Samen met organisator DM Institute kozen we voor een formule die zowel in de voor- als in de namiddag (telkens 30 deelnemers) stukjes theorie combineerde met break-outs in kleine groepjes. In die praktische sessies werkte elke groep een eigen case uit. Samen met de begeleidende auteur zocht elke groep de ‘sweet spot’ van het gekozen merk, belegde het een redactieoverleg, selecteerde het distributiekanalen en metrics.

De formule bleek een zegen. In de kleine groepjes ontwaarden we veel specifieke uitdagingen of vragen die in een algemene workshop tussen de mazen van het net glippen. Die manier van werken was niet enkel voor ons als auteurs zeer aangenaam. Achteraf leerden we ook dat DM Institute tevreden terugblikt op zijn initiatief. Uit de beoordelingen bleek dat de workshop bij de deelnemers zeer goed was binnengekomen. Zowel starters als ervaren rotten gaven positieve feedback. Voor de starter was het ineens zeer leerzaam en praktisch, voor de ervaren marketeers was het interessant om hun kennis toe te passen op een ander dan hun eigen merk.

Reden genoeg voor ons om ook in de toekomst onze inzichten in best practices in content marketing op deze manier te blijven verspreiden. Wil je meer informatie over onze workshops of er eentje wil boeken, dan kom je hier meer te weten.